Campanie 2%

PROCEDURA DE REDIRECȚIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT

      Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoană fizică, poate direcționa 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală (asociație, fundație etc.) dorește. Practic în acest fel dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit. Atenție, această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este, în esență, o parte a bugetului de stat care este direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta !

      Daca doriți ca, prin direcționarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră îl plătiți statului pentru salariile din anul 2015, să sprijiniți activitatea Asociației ”Foișorul de Foc=Voluntariat și Parteneriat pentru Viață”, completați și transmiteți, la inceputul anului 2016, pana la data de 25 mai , doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situația în care vă încadrați:

a) dacă aveți doar venituri din salarii: Descărcați  Declarația 230 si completați, citind cu atenție instrucțiunile de la final. Anul la care se face referire în declarație este 2015, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2015, conform fișei fiscale. Nu va faceți probleme dacă nu cunoasteți suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculată de catre organele fiscale. Puteți lăsa casuța necompletată.

b) dacă aveți venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, etc): Descărcați Declaratia 200 și completati, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire în declarație este 2015, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2015, conform fișei fiscale. Nu va faceți probleme dacă nu cunoasteți suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteți lăsa casuța necompletată. Cei care obțin pe lângă salarii și alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obținut, inclusiv capitolul III „Destinația sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.


      Datele de completare a declaratiilor:

Denumire entitate: Asociația ”Foișorul de Foc=Voluntariat și Parteneriat pentru Viață”organizatie  nonprofit de utilitate publică.
Cod de identificare fiscala: 29223647
Cont bancar (IBAN): RO82BRDE426SV47207204260


Formularul se completează de mână, în doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Depuneți formularul direct sau trimiteți-l prin poștă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu, sau puteți să îl aduceți la sediul nostru și îl depunem noi.

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obține informatii cu caracter fiscal din care să reiasă „identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.
Daca doriți mai multe informatii în legatură cu această procedură sau aveți nelămuri privind implicarea Asociației ”Foișorul de Foc=Voluntariat și Parteneriat pentru Viață”, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

Date de contact:

Asociația ”Foișorul de Foc=Voluntariat și Parteneriat pentru Viață

Divizia Civică Voluntară de Educație și Instruire pentru Situații de Urgență

Sos. PANTELIMON, nr. 301, Sector 2 BUCURESTI
Tel. 031 413 62 01
Email: foisorudf@yahoo.com

Vă mulțumim pentru sprijin !

 

Descărcați Declaratia 200
Descărcați Declarația 230